taxis

La síndica de greuges de Barcelona, Maria Assumpció Vilà, ha denunciat que la ciutat no compleix amb el mínim legal establert del 5 % de taxis adaptats sobre el total. En un comunicat difós per la institució, Vilà assegura que Barcelona “és molt lluny” d’aquesta xifra i especifica que “ni un 1 % del total de la flota de llicències” no correspon a vehicles adaptats.

La conclusió s’ha extret a partir de l’estudi Porta a porta, elaborat per l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat (IMPD), que mostra el dèficit de taxis adaptats a la ciutat. Aquest fet suposa l’incompliment de l’article 8 del Reial decret 1544/2007, quan ja s’ha sobrepassat el termini de 10 anys que tenien els ajuntaments per fomentar el mínim del 5 % del total de llicències de taxis per a vehicles adaptats. El mateix IMPD xifra en 91 els taxis adaptats d’una flota total de 10.521 llicències, xifra que representa el 0,86 % de la flota.

Maria Assumpció Vilà insta l’Ajuntament de Barcelona, l’AMB i l’IMET a cercar “mesures urgents, més enllà dels incentius”, per complir el percentatge mínim estipulat.