Els turistes s'han avançat a les Festes de la Mercè i ja han començat a utilitzar els lavabos mòbils que s'han instal·lat per a l'ocasió. Se n'han col·locat 369, repartits per tots els espais de la Festa Major. De manera extraordinària, hi haurà 214 operaris més que es mobilitzaran cada dia per mantenir nets els punts de la celebració. Uns escenaris que ja estan muntats, com el de la plaça de Catalunya, el de Sant Jaume o el de l'avinguda de la Reina Maria Cristina. A l'entorn de la plaça d'Espanya, les tanques ja impedeixen la circulació cap a Montjuïc. També haurem de parar atenció a les restriccions d'aparcament. Per exemple, aquí, a la plaça de Catalunya, tota aquesta filera de motos haurà de desaparèixer a partir de demà. No s'hi podrà estacionar fins dijous vinent. Per l'afluència de ciutadans que es mobilitzaran per la Festa Major, s'aconsella moure's en transport públic. És per això que el servei de metro i les línies urbanes de ferrocarrils funcionaran de manera ininterrompuda les nits de divendres, dissabte i dilluns. La xarxa de bus també es reforçarà amb cotxes addicionals les tardes dels dies 21, 22 i 24. El tram ampliarà horaris, igual que el Bicing, que estarà operatiu de manera continuada des de la nit de divendres fins diumenge a les dues de la matinada. Però hi ha una desena d'estacions que no funcionaran pels diferents actes de la festa.

Aquest divendres comencen les Festes de la Mercè. La plaça de Catalunya, l’avinguda de la Catedral, la plaça de Sant Jaume i el Parc del Fòrum seran alguns dels escenaris de les celebracions. Per desplaçar-s’hi, els barcelonins disposaran de servei ininterromput de transport públic des de les 5 h del 20 de setembre fins a la mitjanit del diumenge 22. El servei tampoc no s’aturarà la nit del 23 de setembre al dia de la Mercè.

Metro i autobusos de TMB

Els ciutadans trobaran diverses alternatives a la xarxa de bus i metro per arribar als espectacles, concerts i actes de la Festa Major de Barcelona. Hi ha activitats, però, que repercutiran en el servei d’algunes línies d’autobús, que s’hauran de desviar. Una quinzena de línies (9, 14, 16, 17, 24, 41, 42, 55, 58, 59, 62, 66, 67, 68 i 141) que passen per la plaça de Catalunya i el Bus Turístic se’n veuran afectats, com les línies 13, 23 i 150, que recorren l’avinguda de la Reina Maria Cristina.

TMB recomana tenir un ull posat a Twitter i seguir la informació que piularà @TMBinfo. La nit del 24 de setembre, entre les 20 h i les 0 h es farà una cobertura especial a través de la xarxa social dirigida als barcelonins que s’acostin a veure el Piromusical.

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya

Els FGC no aturaran el servei de les tres línies urbanes: L6 Reina Elisenda, L7 Avinguda del Tibidabo i L8 Molí Nou. Durant les nits en què circulin, la freqüència de pas serà de 20 minuts.

TRAM

Les tres línies del Trambaix (T1 Bon viatge, T2 Llevant-les Planes i T3 Sant Feliu – Consell Comarcal) passaran cada 15 minuts. Al Trambesòs, les freqüències seran més llargues. Hi haurà un tramvia de la línia T5 cada mitja hora i un de la T4 cada 20 minuts. La T6, com és habitual, no circularà de nit i acabarà el servei a les 22 h.

Bicing

Nou estacions del Bicing quedaran anul·lades durant les Festes de la Mercè. Els preparatius de les festes ja han deixat sense funcionament la parada de davant de l’Fnac El Triangle, de la plaça de Catalunya, la de l’interior del Parc de la Ciutadella i les dues de la plaça dels Àngels. Aquest divendres s’hi sumarà el punt situat al capdamunt de la Rambla. Diumenge s’inhabilitarà les estacions de la plaça d’Antonio López, de l’avinguda de la Catedral i de la plaça de Ramón Berenguer el Gran.

Les primeres estacions que recuperaran el servei seran la de l’avinguda de la Catedral, les de la plaça d’Antonio López i la de la plaça de Ramon Berenguer el Gran, el 23 de setembre. Un cop acabades les festes, les parades tornaran a la normalitat fins al dia 27 de setembre, quant totes seran operatives.

El servei de neteja es reforça un 34%

Com cada any, l’assistència massiva de ciutadans als espais de la festa obliga a reforçar-hi el servei de neteja. En total es mobilitzaran de manera extraordinària 214 operaris més cada dia. A més, es distribuiran més de 2.000 papereres de cartró i ja s’han instal·lat 369 lavabos mòbils, 52 dels quals estan adaptats a persones amb mobilitat reduïda.