Aquest divendres arrencarà un cap de setmana de tres dies amb motiu de la Mercè —que enguany s’allarga fins al 25 de setembre en caure en diumenge el dia festiu pròpiament dit— i des del Servei Català de Trànsit preveuen que uns 463.000 vehicles sortiran de Barcelona entre les 15 h de divendres i fins a la mitjanit de dilluns.

En aquest primer cap de setmana llarg de la tardor, les destinacions escollides seran sobretot a zones d’interior i de muntanya, per aprofitar l’inici de la temporada de bots i de l’excursionisme, encara que una part dels desplaçaments continuarà dirigint-se a la costa. És per això que Trànsit destaca que els trams més susceptibles de patir congestions són l’AP-7 en el tram nord del Vallès i en el tram sud del Penedès i, d’altra banda, de sortida també l’A-2 i B-23 al Baix Llobregat i C-17, C-58 i C-33 al Vallès i, de retorn, la C-16 a Berga i Cercs, la C-55 a Castellgalí, la C-65 a Llagostera i l’N-340 al Vendrell.

Un miler d’agents per a un miler de controls

Davant aquest panorama, el Servei Català de Trànsit ha dissenyat un dispositiu que desplegarà 1.185 agents tant a les vies de màxima mobilitat com a les vies secundàries, en què es preveu més circulació. Seran els encarregats de fer un miler de controls (d’alcoholèmia i drogues; de seguretat passiva, de motocicletes; de distraccions; de velocitat i de transports).

A més, el SCT demana que es planifiquin els trajectes i es tingui en compte que els moments més conflictius seran la sortida divendres a la tarda, entre les 14 i les 21 h i dissabte al matí de 10 a 14 h; i de tornada, la tarda de dilluns, entre les 17 i les 21 h.

Mesures especials i restriccions a la xarxa viària

En aquesta línia, s’adoptaran mesures especials. S’habilitaran carrils en sentit contrari a l’habitual a l’AP-7 per facilitar la tornada de diumenge i dilluns, de Sant Celoni a Montornès de Vallès; i de Vilafranca del Penedès a Molins de Rei. També s’obrirà per a tots els vehicles el carril bus-VAO de la C-58 en la sortida i la tornada. I es cancel·larà el carril ràpid de la C-16 entre Cercs i Berga per evitar trenats de carril.

Com en altres dies complicats per al trànsit, dilluns hi haurà restriccions a vehicles pesats per l’AP-7 des de l’Hospitalet de l’Infant a Maçanet de la Selva entre les 17 i les 22 h.