(ACN) El Servei Català de Trànsit (SCT) ha incorporat un dron per fer controls del funcionament de la mobilitat i també per detectar infraccions. Fins ara s’han fet sis vols en el marc d’una prova pilot que estableix 18 dispositius fins al desembre. Aquest divendres, se n’ha fet un a l’AP-7 a l’altura de Castellví de Rosanes, prop de la incorporació de l’A-2 a tocar de Martorell.

Possibilitat de fer de radar des de l’aire

“Amb el dron podem conèixer què està passant però també obtenim dades que permeten prendre decisions per millorar la mobilitat”, ha explicat la subdirectora general de Gestió del Trànsit del SCT, Lourdes Puigbarraca, que ha avançat que estudien incorporar a l’aparell les funcions de radar. No ha concretat, però, quan podrien entrar en funcionament.

drons trànsit

Pel que fa a les infraccions, són dispositius coordinats amb els Mossos d’Esquadra, que ja han posat les primeres multes a conductors enxampats fent alguna irregularitat.

El dron actual forma part d’un servei subcontractat per a aquesta prova pilot, amb la qual Trànsit valorarà si de cara al futur l’incorpora com una eina pròpia més —com ja tenen els Mossos al seu cos, per exemple— o bé si el manté externalitzat. També de cara al futur es valorarà incloure-hi altres usos, com el sistema cinemòmetre perquè actuï com a radar.