Cada any per aquestes dates, el telefèric de Montjuïc tanca tres setmanes per fer-hi tasques de manteniment. L’aturada tècnica d’aquest any dura el doble perquè, en haver superat les 22.500 hores de funcionament, s’hi han de realitzar altres tasques previstes en la normativa de transport per cable. Enguany també s’aprofitarà per substituir-ne el cable de tracció, abans d’esgotar-ne la vida útil.

El telefèric de Montjuïc va començar l’any tancat per una avaria en què van quedar atrapades una setantena de persones el dia de Cap d’Any a la tarda. Els mecànics van haver de reparar un dels volants de l’estació de Miramar. Un cop desmuntat per substituir-ne l’eix i un coixinet, també es van haver de fer proves de funcionament del telefèric en buit i no va tornar a funcionar fins tres dies després.

Els passatgers que han utilitzat el transport aquest matí, la majoria estrangers, desconeixien que fos l’últim dia que estaria en funcionament. Només hi hem trobat una família de Barcelona, que ha aprofitat aquesta última oportunitat per pujar-hi.

Durant els treballs de revisió, el transport fins al cim de Montjuïc estarà cobert per la línia 150 d’autobusos (plaça d’Espanya – Castell de Montjuïc), que funciona tots els dies de la setmana de 7 a 21 hores.