preu t-casual 2023

L‘Autoritat del Transport Metropolità (ATM) ha aprovat mantenir congelades les tarifes del transport públic el 2023. La mesura afecta tots els títols de transport integral de metro i bus, Rodalies, Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) i Tram. A més, també ha anunciat que manté la bonificació del 20 % de la T-Usual i la T-Jove a partir de l’1 de gener, en espera de si l’Estat hi continua aportant el 30 % restant.

El consell d’administració de l’ATM ha pres aquesta decisió aquest dilluns al matí, juntament amb la prohibició temporal d’utilitzar els patinets elèctrics al transport públic.

Tercer any amb tarifes congelades al transport públic

Aquest és el tercer any que les tres administracions que formen part de l’ATM, la Generalitat, l’Ajuntament i l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), acorden mantenir els preus del transport públic congelats.

L’Estat ha de decidir si manté la rebaixa dels preus

Després de l’anunci de l’ATM, falta per saber què farà l’Estat i si mantindrà la bonificació del 30 % dels transports autonòmics i locals (de moment, només ha confirmat que prorroga la gratuïtat de Renfe). La ministra de Transports, Raquel Sánchez, ha dit que el Govern prendrà la decisió en “els propers dies”.

Si finalment es manté la subvenció al transport públic, els abonaments integrats com ara la T-Usual podrien seguir rebaixats a meitat de preu el 2023, ja que l’Estat aportaria el 30 % dels diners, i l’ATM el 20 % restant.