preu t-casual 2023

Les tarifes amb descomptes de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) i altres títols integrats van posar-se en marxa l’1 de setembre. Aleshores, molts joves van aprofitar l’ocasió per treure’s un abonament mensual o trimestral com la T-Jove. Aquesta última té una vigència de tres mesos i, per tant, aquells que la van demanar a principis de setembre veuen com ara se’ls caduca. Però atenció: si tens una T-Jove i t’ha caducat ara o et caducarà els pròxims dies, has de tenir en compte que el nou títol que demanis només tindrà validesa fins al 15 de gener del 2023.

Això vol dir diverses coses. D’una banda, que la T-Jove que compris només s’allargarà un mes amb prou feines i no pas tres. Per tant, a mitjans de gener hauràs de tornar a demanar una altra T-Jove per poder viatjar amb els beneficis d’aquest títol de transport. Has d’estudiar si realment et surt a compte. Si no, hauràs de viatjar amb la T-Usual o la T-Casual.

Tal com recorda TMB, tots els títols adquirits el 2022 seran vàlids fins al 15 de gener del 2023 excepte la T-16 i la T-Verda, les quals tenen la seva pròpia caducitat.

Sense dret a compensació si està validat

Informa’t bé de quin títol és el que més et convé segons les teves necessitats, el moment de la compra i de quan tinguis planificat començar a fer-lo servir. Per exemple, si valides per primer cop una T-Usual aquest dimecres, 7 de desembre del 2022, la podràs fer servir durant un mes a partir de la primera validació, fins al 5 de gener del 2023 (inclòs).

Si optes per un altre títol de transport o per repetir la T-Usual el mateix dia 5 de gener, has de tenir en compte que, si ja has validat el bitllet, els dies o els viatges que no utilitzis no tenen dret a cap compensació.

tarifes transport public setembre

Els títols sense validar es podran bescanviar

Per contra, els títols adquirits durant l’any 2022 i sense començar es podran bescanviar per títols de la mateixa classe de l’any 2023, entre l’1 de gener i el 31 de març del 2023. Aquest bescanvi es podrà sol·licitar als punts de TMB.

TMB també ha anunciat que si els títols del 2023 costen més que els comprats el 2022, l’usuari haurà d’abonar la diferència de preu. Però si costen igual o menys, no tindrà dret a rebre cap tipus de compensació.

Queixes dels usuaris

Molts usuaris que ja han renovat la T-Jove o que ho faran pròximament han mostrat el seu rebuig a la fi de la vigència el 5 de gener.