t-causal

El consell de l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) de Barcelona ha aprovat aquest dimarts la reducció d’un 30 % en el preu de la T-Casual, el títol més utilitzat, a partir de l’1 de setembre i fins al 31 de desembre. Així aquest títol per a usuaris menys habituals que permet 10 viatges passarà de costar 11,35 a 7,95 € per a una zona. Segons ha assenyalat Pere Torres, director general de l’ATM, s’ha optat per aquesta solució per la “convicció de les administracions consorciades de complementar la T-Usual i la T-Jove”.

La reducció de preus s’emmarca en el reial decret que va aprovar el govern central per fer front a la crisi de preus associada a la guerra d’Ucraïna. Entre altres mesures, el decret preveu aplicar una reducció d’un 30 % del preu en el transport urbà i interurbà.

Aquest dimarts, el Consell d’Administració de l’ATM ha aprovat la manera en què aplica aquesta reducció al transport públic de l’àrea metropolitana i ha decidit ampliar la bonificació del 30 % proposada pel Govern espanyol al 50 % només en el cas dels abonaments mensuals i trimestrals (com la T-Usual o la T-Jove). En canvi, en els bitllets multiviatge com la T-Casual només s’aplicarà la reducció del 30 % que aporta el Ministeri de Transport.

La bonificació estarà en funcionament a partir de l’1 de setembre i fins al 31 de desembre. Els abonaments comprats durant aquest període caducaran el 15 de gener del 2023.