Adif ha informat que aquest dijous s’ha iniciat la licitació per al contracte de gestió de servei i comercialització del Centre Logístic Ferroviari de Barcelona – Morrot. El termini per a la preinscripció dels interessats acabarà el divendres 13 de març.

El contracte que ofereix l’empresa ferroviària és per a quatre anys, amb la possibilitat de prorrogar-se durant dos anys més, sempre que l’adjudicatari no faci una inversió, aprovada prèviament per Adif, de més de 500.000 euros. En aquest suposat cas es podrà ampliar el termini de la concessió fins als 10 anys. Així es recull en el plec de condicions particulars del concurs.

En funció de les condicions establertes, Adif cedirà al guanyador del concurs el Centre Logístic Ferroviari, amb una superfície aproximada de 78.000 m2, corresponents a la zona logística de tractament intermodal dels trens i el transbordament a camions. Aquest espai disposa de 10 vies, vuit de les quals amb ample ibèric i dos amb ample mixt. La concessió també preveu l’ús de set grues pòrtic, dos grues mòbils i el sistema de gestió de les instal·lacions.

De forma opcional, el contracte també inclou la comercialització i gestió d’una parcel·la de 22.500 m2 al Centre Logístic Ferroviari de Can Tunis, per a la prestació de les mateixes activitats.

L’empresa que acabi sent adjudicatària estarà obligada a la prestació del servei complementari de manipulació d’UTI, a les empreses ferroviàries i a altres candidats que ho sol·licitin. La prestació d’altres serveis, així com la gestió de l’aparcament de vehicles lleugers i pesats, serà de caràcter comercial.