El sindicat de maquinistes SEMAF emprendrà accions legals contra Renfe, per les acusacions d’incompliment dels serveis mínims durant les primeres tres jornades de vaga que hi ha hagut. El portaveu del sindicat, Luis Moyano, ha explicat a betevé que es tracta d’acusacions “molt greus i infundades” que “l’empresa haurà de demostrar”.

“Cap maquinista se la jugaria per un incompliment”

Moyano insisteix que els problemes amb els serveis mínims són culpa del “caos organitzatiu” de Renfe. “Tots els maquinistes que han estat notificats que eren serveis mínims estan treballant”, assegura. En canvi, el portaveu del sindicat explica que aquells treballadors a qui l’empresa no els ha notificat que eren serveis mínims s’han adherit a la vaga que, afirma, té un seguiment “del 100 %”. Moyano assegura que “cap maquinista se la jugaria per un incompliment d’aquest tipus”.

Notificacions per carta, a la mà, amb jusificant de recepció i signatura

Segons el SEMAF, la normativa estableix que la notificació de serveis mínims als treballadors s’ha de fer entregant la carta personalment, amb justificant de recepció, i que ha d’incloure la conformitat del maquinista i la signatura. Així, afirma Moyano, és com s’han fet les notificacions dels serveis mínims de l’alta velocitat, que depèn del Ministeri de Transport, i que han tingut un compliment del 100 %.

El portaveu del SEMAF assegura que dissabte a la nit Renfe va reprendre aquestes notificacions per carta lliurada personalment a les andanes als maquinistes. Tot i això, argumenta que “no es van arribar a notificar totes les que s’havien de notificar”.