Obres túnel Renfe Catalunya

(ACN) El sindicat de maquinistes Semaf ha convocat vuit jornades de vaga a Renfe entre finals de setembre i octubre per demanar la incorporació de nou personal per cobrir l’ocupació no coberta i la recuperació de les circulacions suprimides. A més, els maquinistes també carreguen contra un eventual traspàs de Rodalies a la Generalitat.

Els maquinistes estan cridats a la vaga a Renfe els dies 30 de setembre i 1, 4, 5, 7, 8, 11 i 12 d’octubre. Aquestes aturades afectaran tots els serveis de Renfe, entre ells Rodalies. El sindicat també denuncia l’incompliment del segon conveni col·lectiu del grup Renfe i la “nul·la voluntat” de l’empresa per solucionar-lo sobre noves incorporacions, processos de mobilitat i integració del personal.

En un comunicat, el sindicat ha destacat la “total pèrdua de confiança” de l’organització cap a l’actual direcció del Grup Renfe i cap a les administracions.

El sindicat ha deixat clar que la vaga és “irrevocable i inevitable fins que l’empresa o el Ministeri de Transports, d’una manera real, dugui a terme cadascuna de les reivindicacions”. A més, acusen l’empresa de retallar trens, llocs de treball i servei al ciutadà. D’altra banda, Semaf ha cridat les altres organitzacions sindicals a sumar-se a la convocatòria en defensa del ferrocarril i del “servei públic als ciutadans”.