Durant aquest cap de setmana l'aeroport del Prat ha registrat gairebé un miler de vols diaris. Avui, per exemple, n'hi ha hagut 927, amb un total de 160.000 places ofertes. Bona part dels vols, però, els han seguit omplint els turistes, i de fet, l'operació tornada s'ha notat de manera molt relativa. Tot i així, demà és 1 de setembre i els barcelonins que s'han de reincorporar a la feina no han tingut més remei que tornar. MÍRIAM HERNÁNDEZ "Tornem de Croàcia, hi hem estat vuit dies, ens ho hem passat molt bé. Estem una mica melancòlics perquè hem de tornar a treballar. Demà ja començarem a treballar." CRUZ RODRÍGUEZ "Vinc d'Austràlia, he estat un mes de vacances i dimecres m'incorporo a la feina." MARC SERRANO "Ho agafem amb ganes, molt relaxats i amb moltes ganes de començar de nou." I avui també ha estat dia de molta activitat a l'estació de Sants. Preveient l'afluència de viatgers durant aquests mesos d'estiu, Renfe ha ofert 250mil places addicionals, sobretot, destinades al serveis d'AVE, que ha augmentat els seients en prop d'un 8%. Un increment que també ha servit per absorbir la demanda d'aquesta operació tornada. JAMILA "Con tristeza porque ha durado muy poco el verano, has de acostumbrate otra vez." LUIS TORRADES "Ha sido un verano muy bueno, tranquilo, he descansado, no me he gastado mucho dinero, he comido bien, me lo he pasado bien, ha estado genial." Per als que encara els queden dies de vacances, Renfe mantindrà l'oferta addicional d'estiu fins al 15 de setembre.

Durant aquest cap de setmana, l’últim d’agost, a l’aeroport del Prat hi ha més de 2.700 enlairaments o aterratges. En concret, aquest diumenge se’n preveuen 927, una cinquantena menys que en l’operació sortida d’aquest mes. Tot i així, aquest és un dels caps de setmana amb més trànsit a l’aeroport de Barcelona.

Pel que fa als desplaçaments en tren, Renfe ha ofert gairebé tres milions de places aquest estiu, 250.000 més de les habituals. La majoria han estat connexions d’AVE entre Barcelona i Madrid (un milió i mig). També s’han reforçat les connexions entre Barcelona i el sud de la península amb 52.000 places addicionals a Còrdova, Sevilla i Màlaga. Finalment, també s’han ampliat les places del corredor del Mediterrani, fins a 598.000 places per connectar Barcelona, Tarragona, València i Alacant.

Finalment, pel que fa a les carreteres, el Servei Català de Trànsit espera que fins a la mitjanit d’aquest diumenge tornin a l’àrea metropolitana de Barcelona 270.000 vehicles, menys de la meitat dels que s’esperaven en l’operació tornada de la Setmana Santa l’abril passat. La via amb més trànsit torna a ser l’AP-7, tant pels turismes que tornen a Barcelona com pels que la utilitzen de pas per arribar a una altra destinació fora de Catalunya.

La C-32 està presentant complicacions, durant aquesta tarda. A Viladecans, hi ha hagut un accident entre dos turismes, però ja no hi ha retencions i a Alella també hi ha hagut un accident però la circulació ja ha recuperat la normalitat. El carril esquerre havia quedat tallat a Alella, però s’ha tornat a obrir al trànsit. A la B-20, la circulació és densa a l’altura de Cornellà de Llobregat, però no hi ha retencions.

Per evitar cues, s’han habilitat alguns carrils addicionals a la C-32 i a l’AP-7. A la C-32 des de Vilassar fins a Montgat hi ha un carril més en direcció Barcelona i també des del Garraf a l’Hospitalet. Pel que fa a l’autopista de l’interior, des de Sant Celoni a la Roca també hi ha un carril més per tornar a l’àrea metropolitana, igual que des de Vilafranca a Martorell.

El director general del Servei Català de Trànsit, Joan Josep Isern, ha dit que entre les 12 i les 19 h han tornat el 60% dels vehicles previstos i ha destacat que el retorn està sent tranquil i sense incidències greus.