Segons TMB, entre les nou del matí i les dues de la tarda s’ha registrat un 28 % menys d’afluència de passatgers. La disminució d’usuaris ha permès concloure la primera franja de vaga d’aquest dimecres sense incidències destacables. Només a l’estació de la Sagrera ha calgut regular l’accés en moments puntuals. S’han col·locat cintes que han barrat el pas als viatgers per evitar que n’hi hagués massa a les andanes. Els passatgers, un dia més, s’ho han pres amb certa resignació.

La vaga també s’ha deixat notar als autobusos. Algunes línies han registrat més afluència de passatgers, que han usat aquest transport com a alternativa al metro. En el cas de l’H12, fins i tot alguns busos han hagut d’obrir les portes del darrere per encabir tots els passatgers que hi volien pujar.

De 22 h a la finalització del servei hi ha previstes noves aturades amb un 30 % del servei habitual. Això vol dir que els trens circularan en intervals de 23-33 minuts a les línies convencionals i de 14-22 minuts a les automàtiques.

La primera jornada d’aturades d’aquest dimarts va transcórrer amb força normalitat i només es van produir algunes aglomeracions aïllades a les hores punta. Segons els sindicats durant bona part del dia la vaga va tenir un seguiment del 98 % de la plantilla, que aquest dimecres s’ha manifestat a la plaça d’Urquinaona i la de Sant Jaume.

En previsió, alguns usuaris ahir van optar per altres mitjans de transport i això va fer que hi hagués menys validacions. Segons TMB, van baixar en un 24 %. I només en el tram de la Línia 5 entre Sants Estació i Diagonal van haver d’aplicar-se mesures de regulació per evitar que les estacions s’omplissin més del compte.