L’associació Stop Bales de Goma

ha explicat a BTV Notícies que els fets van passar al passeig de Gràcia entre la plaça de Catalunya i el carrer de Casp, a les 20.30 h d’aquest dimecres, durant la manifestació de la vaga general. L’entitat assegura que es va produir una càrrega policial en què es van disparar diversos projectils. De resultes de l’acció, una dona de 42 anys presumptament va resultar ferida de gravetat a l’ull. A les fotografies difoses per l’entitat s’hi veu una persona que mostra un projectil de foam, les noves armes que van estrenar l’any passat els Mossos d’Esquadra.

La víctima va ingressar al centre hospitalari dimecres a la nit en explotar-li el globus ocular. La dona va ser invervinguda quirúrgicament de l’ull esquerre i fonts hospitalàries qualifiquen el seu pronòstic de “desfavorable”. La família de la víctima ha confirmat que dilluns podria tornar a ser operada del pòmul a l’Hospital de Sant Pau.

El conseller d’Interior, Felip Puig, va afirmar en roda de premsa que durant l’operatiu de la vaga general els Mossos d’Esquadra no van disparar cap pilota de goma. L’entitat busca ara testimonis que van presenciar els fets, i n’ha pogut recollit entre 10 i 12. També ha difós a la xarxa fotografies preses el mateix dia de la manifestació.

Imatges: Stop Bales de Goma