El president del Grup Municipal del PP, Alberto Fernández Díaz, assegura que la seva formació ja va denunciar a principis d’any el poc manteniment de la ronda de Dalt, i tem que el despreniment d’un tros de cornisa pugui “ser fatal per a un motorista o els ocupants d’un vehicle”.

Paral·lelament, els populars demanen que el govern català es faci càrrec del manteniment de les rondes. Actualment, l’Ajuntament n’assumeix dues terceres parts del cost total (6,1 milions d’euros), tot i tractar-se, recorda el PP, “d’una via clarament interurbana i estratègica a Catalunya”. Els populars entenen que Barcelona “està pagant un peatge”, quan no només els barcelonins se’n beneficïen.

En un comunicat, Alberto Fernández Díaz considera que “el fet que la gestió del manteniment de les rondes sigui competència de l’àrea metropolitana, no eximeix la Generalitat de transferir els recursos”, ja que, afegeix, “es tracta de vies bàsiques de comunicació que formen part del nervi viari català”. El govern, que aporta cada any 1,1 milions d’euros -i en concret, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder- no és conscient, segons el PP, de la desigualtat que suposa per als barcelonins haver-se de fer-se càrrec del manteniment d’una xarxa que transcorre per diversos municipis.