retards rodalies catalunya

Una incidència a Arc de Triomf ha causat retards de fins a 45 minuts a Rodalies aquest dilluns al matí. En concret, la incidència ha afectat tres línies, l’R1, l’R3 i l’R34. Al migdia, la incidència ha obligat a operar per via única al tram afectat i durant poc més d’una alguns trens s’han desviat pel túnel del passeig de Gràcia. Després que s’hagi restablert el servei, Rodalies preveu que les freqüències de pas es vagin normalitzant de manera progressiva.

Mentre ha durat el desviament, els trens afectats no han passat per les estacions de Catalunya i Arc de Triomf sinó que paraven a Passeig de Gràcia i al Clot. Per això, un cop a l’estació de Sants s’informava els passatgers afectats, per tal que poguessin baixar del tren i enllaçar amb la xarxa de metro o autobusos urbans.

Afectació a la infraestructura d’Adif

La incidència ha afectat la infraestructura, depenent d’Adif, i ha provocat “una limitació de la capacitat operativa”. La circulació s’ha vist afectada des de primera hora, tot i que d’entrada no s’havia interromput el pas dels combois. Inicialment, el servei funcionava “de forma irregular”, ja que els trens havien de circular més lents de l’habitual.

Queixes de falta d’informació

Alguns usuaris s’han queixat de la situació a la xarxa social X (antic Twitter). Més enllà dels retards, a primera hora han criticat que no s’estava informant els usuaris de la situació ni de les alternatives de transport. Tot i això, des de Rodalies han assegurat a través de la mateixa xarxa social que “s’està informant a través dels canals de comunicació i atenció al client“.

La setmana passada també va haver-hi retards a tres línies de Rodalies, en aquest cas per una incidència a Montcada Bifurcació. En van resultar afectades l’R3 i l’R4, també amb retards aquest dilluns, i l’R7.