La Generalitat ha anunciat l’inici d’obres per instal·lar dos ascensors a l’estació de Sants, que uneix la xarxa de Rodalies de Renfe amb l’L5 de metro, a la parada de Sants Estació. El Departament de Territori hi invertirà 1,7 M € per millorar-ne l’accessibilitat, al mateix temps que s’evita haver de sortir al carrer per enllaçar entre els dos transports.

Segons el calendari previst, les obres tindran una durada de 13 mesos. En aquest temps s’hi instal·laran dos ascensors. Un primer elevador comunicarà els vestíbuls de l’estació d’Adif i la de l’L5 de metro. I l’altre ascensor estarà situat dins d’aquesta parada de metro i permetrà pujar o baixar des del vestíbul fins a l’andana de la via 2.

Els intercanviadors de Plaça de Catalunya i Passeig de Gràcia, els següents

D’altra banda, el Departament de Territori també ha anunciat que ja estan adjudicades les obres per millorar l’accessibilitat a altres dos intercanviadors entre Renfe i la xarxa de metro: a les estacions de Plaça de Catalunya (on tenen parada les línies 1 i 3 de metro, i la Rodalies) i a la de Passeig de Gràcia (amb les línies 2, 3 i 4 i Rodalies). Tot plegat suposarà una inversió conjunta de 5,2 M .