Bicicletes a punt, casc ben cordat i a pedalar. Un centenar de persones s’han citat aquest diumenge a l’avinguda de Roma per celebrar una bicicletada familiar inclosa dins el programa de la Festa Major de l’Esquerra de l’Eixample organitzada pel Bicicleta Club de Catalunya (BACC).

Al marge de la reivindicació de ciutats més verdes i segures, els veïns han gaudit compartint l’activitat i transitant carrers que acostumen a estar plens de cotxes com el carrer de València o el del Comte d’Urgell. El recorregut de la bicicletada ha estat de quatre quilòmetres.

Anar amb bicicleta, una opció per a tothom

En l’activitat hi havia també els tricicles de l’entitat Bici sense Edat, que han portat la gent gran i amb dificultats de mobilitat pel recorregut. Una forma d’acostar aquesta activitat a tothom i compartir la bicicleta de forma inclusiva amb els veïns del barri. En algun cas, algun net espavilat ha gaudit també d’aquesta possibilitat i ha acompanyat la seva àvia pels carrers de l’Eixample.

Bicicletada pels carrers més transitats de l’Eixample

Fa temps que diverses entitats al districte com Eixample Respira promouen la bicicleta com a mitjà de transport saludable i respectuós amb el medi ambient. Les associacions de famílies a les escoles també ho fan amb el bicibús, que funciona des de fa dos anys i ha resultat ser tot un èxit com a mitjà de transport per anar a l’escola.