nous trens de Rodalies

(ACN) Renfe invertirà 850 milions d’euros en la compra de 97 trens per a Rodalies. Els combois nous tindran més places i incorporaran millores com wifi i endolls, seients més còmodes i zones per a bicis. Segons la ministra de Transports, Raquel Sánchez, aquests trens també “permetran augmentar la fiabilitat de la xarxa i la puntualitat del servei“.

L’operadora ferroviària ha firmat un contracte amb Alstom, Stadler i CAF. Amb aquestes compres i la millora de la xarxa en obres com la de la Sagrera, l’operadora espera poder passar de 400.000 a 600.000 usuaris diaris a Rodalies el 2030.

20 anys, la mitjana d’antiguitat dels trens

El president de Renfe, Isaías Táboas, ha detallat que l’1 % de les incidències de puntualitat es poden atribuir als trens, que tenen una antiguitat mitjana de 20 anys. En tot cas, Táboas ha defensat que les dades mostren un índex de puntualitat del 93 %.

nous trens de Rodalies

Crítiques de la ministra a la Generalitat

Durant l’acte de signatura dels contractes entre operadora i empreses, la ministra Sánchez ha defensat que la inversió és “històrica” i ha lamentat que la gestió de Renfe no està “normalitzada a Catalunya” perquè l’empresa proveïdora del servei no té un contacte que el vinculi amb el seu client, la Generalitat.

“Davant l’enquistament absolutament incomprensible i l’immobilisme hem hagut d’articular un mecanisme per fer possible l’adquisició de trens que aniran destinats a Rodalies”, ha dit Sánchez.

Per això, la ministra ha tornat a demanar a la Generalitat que subscrigui el contracte programa amb Renfe i ha acusat l’executiu de defensar un “enquistament absolutament incomprensible”.