L’aeroport de Barcelona ja està a punt per operar més vols que els que va haver-hi durant les vacances de Setmana Santa de 2013. En total s’han programat entre aquest divendres i el dilluns 21 d’abril 8.641 vols, que suposen un increment de l’11,4% respecte a l’any passat. També les companyies aèries han ofert més places, un 15,5% més, i s’ha arribat a 1,48 milions de seients. I com és habitual durant aquestes vacances, el dia que concentrarà més moviments al Prat serà el Dilluns de Pasqua, amb 910 vols i 157.099 seients disponibles. Preveient el gran volum de viatgers que passaran per les instal·lacions de l’aeroport, s’han hagut de reforçat els serveis de “handling”, la neteja, la recollida d’equipatges, la seguretat i l’oferta de restauració. Les destinacions més demandades, en l’àmbit nacional, són les Illes Balears i Sevilla; Nova York, Tel-Aviv, Istanbul i Moscou, lideren el rànquing de les ciutats internacionals.

Més trens d’AVE i Rodalies de Catalunya

Entre l’11 i el 22 d’abril Renfe ha posat a disposició dels viatgers un total de 423.000 places d’AVE i de llarga distància a Catalunya. Es reforçarà la connexió entre Catalunya i Andalusia amb un 40% més d’oferta i s’arribarà als 41.000 seients. Una altra línia amb una forta demanda és la que uneix Barcelona, Saragossa i Madrid a la qual s’incorporaran 21.700 places addicionals. Els serveis que enllacen Barcelona amb la Costa Daurada, Castelló, València i Alacant i el que uneix la Ciutat Comtal amb Galícia també s’incrementaran.

Un servei especial al Mercat del Ram

Renfe posarà en marxa aquest dissabte, 12 d’abril, un tren especial amb destinació al Mercat del Ram a Vic, amb 2.800 places extres.

Els pronòstics auguren una Setmana Santa amb més moviments que altres anys, tal com apunta també l’enquesta de l’ACAV que preveu un increment de reserves del 5%.