Al juny, l’Ajuntament va dir que preparava un decret per prohibir aquests vehicles als barris de la Barceloneta i el Gòtic, però ara ha decidit vetar-los a tot el districte. El govern justifica la decisió per la “sobreocupació de l’espai públic” que Ciutat Vella té durant “tot l’any i que a l’estiu es veu agreujada”.  L’ús comercial d’aquests vehicles només es podrà fer en dues rutes marcades per l’Ajuntament. Una anirà de Portal de la Pau fins al passeig de Circumval·lació, passant pel passeig de Colom, el d’Isabel II i l’avinguda del Marquès de l’Argentera. L’altra passarà pel passeig de Picasso, el de Lluís Companys i el de Pujades fins a l’avinguda Meridiana.

Multes a partir del setembre

Per aplicar aquesta restricció, el consistori aprovarà un decret, que demà mateix es publicarà al Butlletí Oficial de la Província de Barcelona (BOPB). Després dels 10 dies d’exposició pública i al·legacions, l’Ajuntament calcula que l’aprovarà en pocs dies. Així, la previsió és que entri en vigor d’aquí a un parell de setmanes.

Quan quedi aprovat, es deixarà un període de gràcia d’un parell de setmanes més per afavorir l’adaptació a la norma i a partir de llavors ja es començarà a multar a qui no respecti la prohibició. Per assegurar el compliment del decret, durant el que quedi d’estiu, vuit agents cívics i una patrulla de la Guàrdia Urbana estaran destinats exclusivament a aquest objectiu.