L’avinguda Meridiana disposa ara d’un nou carril bus d’entrada a Barcelona. L’Ajuntament ha aprofitat els treballs de pavimentació del carrer per incloure una nova via per a transport públic. L’espai s’ha aconseguit fent més estrets els destinats a vehicles privats.

L’Ajuntament va anunciar al juliol la intenció de fer dos nous carrils bus a l’avinguda de la Meridiana, en el tram comprès entre el carrer de Fabra i Puig i l’avinguda Rio de Janeiro. Són dues vies que s’inclouen aprofitant els treballs de pavimentació de l’avinguda durant aquest estiu. El primer carril, en sentit entrada a la ciutat, s’ha pintat aquest cap de setmana i se suma a un altre ja existent. El carril de sortida es dibuixarà el proper cap de setmana quan s’asfaltin les vies de sortida de la ciutat. Tots dos nous carrils bus s’han pogut aconseguir reduint l’amplada de les vies per a vehicles privats, que han passat de 3,5 a 2,65 metres.

Una reforma integral

La plataforma Som Meridiana, que havia demanat una reforma integral de l’avinguda, celebra que les obres estiguin “complint els terminis”. Per l’entitat, transformar aquesta via és molt important per a la mobilitat al barri, ja que ha de permetre pacificar l’avinguda i convertir-la en una via més urbana. De la mateixa manera, també demanen que l’Ajuntament es plantegi fer accessible des de la C-33 el carril bus-VAO de la C-58 per donar-li “més operativitat” i per “fer el transport públic més competitiu”.