Encara falten dues hores per al el concert al Palau de Pedralbes i ja han començat els problemes per aparcar al barri. "Veus, aquí es impossible aparcar..." Mitja hora més tard la Rosa Maria encara no ha pogut aparcar i decideix creuar la Diagonal per temptar la sort. ROSA MARIA CANALS, AV Zona Universitària "La gent quan ve de Barcelona té tendència a anar cap a dalt en lloc d'anar cap a baix. I la Guàrdia Urbana no l'hem vist per aquí distribuint el trànsit cap a la zona de baix. I si véns quan ja ha començat el concert segur que és impossible. Alguns veïns m'han comentat que han arribat al vespre i han hagut d'aparcar a baix de la Diagonal i anar a buscar el cotxe un cop acabat el concert." Si bé hi ha seguretat privada, l'única presència de la Guàrdia Urbana que trobem a la zona és aquesta. Però això no és l'únic que troben a faltar els veïns i els assistents al concert. JAUME RENOVELL, assistent al concert "Trobo que potser l'aparcament es podria organitzar una mica millor per a aquest i per a altres. Ara espavilant-te en una cantonada i jugant-te-la una mica... Potser amb un aparcament indicat seria més fàcil." El dia que es venen totes les entrades, fins aquí arriben més de 2.000 persones i moltes d'elles ho fan en cotxe. Per evitar el col·lapse, l'Ajuntament ha habilitat aquest pàrquing de la Zona Universitària, però són pocs els que hi arriben. JORDI RAFAR, assistent al concert "Hi hem arribat de casualitat, perquè no hem trobat ningú que ens indiqués ni cap cartell. Hem vingut aquí perquè sabia que era aquí davant i dic provem aquí, a la Zona Universitària, a veure què passa." I si no hi ha sort, sempre quedaran els pàrquings de pagament. Asseguren l'estacionament ràpid i al costat d'uns jardins que es tornen inaccessibles per al veïnat els dies de concert.

El Festival dels Jardins de Pedralbes ha convertit aquest barri, que normalment és només universitari i residencial, en un pol d’atracció cultural durant almenys set nits de l’inici de l’estiu. Milers de persones s’acosten als jardins del Palau Reial per gaudir dels concerts que hi ofereixen, en aquesta primera edició, des del tenor català Josep Carreras fins al mític trio nord-americà Crosby, Stills & Nash, que tanca la programació dilluns vinent, 8 de juliol. El tipus de públic i l’horari nocturn dels concerts fa que molts s’hi desplacin amb cotxe, amb l’esperança de poder aparcar-lo no gaire lluny.

Però els llocs d’aparcament lliure disponibles al voltant del Palau de Pedralbes s’esgoten ràpid i llavors comencen els maldecaps, no només del públic del festival sinó també dels veïns de la Zona Universitària que habitualment deixen el cotxe al carrer. Si els dies de concert no s’afanyen, quan arriben a casa ja no poden aparcar per sobre de la Diagonal. N’hi ha que opten per deixar el cotxe més avall i tornar-hi per recuperar-lo de matinada i aparcar-lo més a prop de casa quan el concert acaba i l’eixam de cotxes del públic marxa.

Segons els veïns, quan es va posar en marxa el Festival dels Jardins de Pedralbes, se’ls va prometre que distribuirien el trànsit a la zona, però diuen que l’Ajuntament no ha complert la paraula i només s’ha limitat a habilitar un aparcament a tocar del Camp Nou. Els veïns voldrien més presència de Guàrdia Urbana a les portes del Palau que derivés cap a aquest aparcament els cotxes que hi arriben i evités el col·lapse circulatori als voltants.