Un centenar de veïns del barri d’Horta s’han manifestat aquest dissabte pel que consideren una superilla inacabada, ja que el vehicles continuen circulant pels carrers teòricament pacificats, segons denuncien. Els veïns, que han estat convocats a través de les xarxes per una organització anònima anomenada Pícnic per la Superilla, han començat la manifestació al carrer de Fulton i han seguit pel carrer d’Horta. El trànsit de vehicles ha quedat tallat en aquests dos carrers tant per a vehicles particulars com per a l’autobús de línia 185, que passa per aquesta via. Finalment, al cap de més de mitja hora, els manifestants —entre els quals hi havia el lingüista i escriptor Màrius Serra, veí d’Horta— han deixat passar el bus, que ja no duia passatgers.

Tancar els carrers al trànsit

Una de les peticions des veïns és la instal·lació d’una pilona per tal d’impedir el pas dels vehicles que no  són de veïns. Aquest tancament afectaria la línia regular d’autobús 185, fet pel qual els veïns reclamen una ruta alternativa que no afecti la superilla.

D’altra banda, una altra de les queixes plantejada pel veïnat és la manca de respecte per part dels vehicles de la prioritat dels vianants en aquests quatre carrers pacificats. Per aquest motiu, demanen una instal·lació amb un cartell més gran que ho indiqui als conductors. Finalment, proposen regular l’ús privat de l’espai públic per evitar que l’ús comercial l’acabi ocupant.

Pícnic per la Superilla és una organització anònima de persones apareguda a les xarxes socials amb una simbologia i disseny idèntics als de Tsunami Democràtic. La plataforma ha anunciat mobilitzacions contínues fins que l’administració no atengui les demandes veïnals.