Veïns dels entorns del Fòrum denuncien problemes de mobilitat quan s’hi celebren grans esdeveniments. Sobretot per a aquells que són usuaris de la la parada de metro. ENRIC NAVARRO, associació Zona Fòrum “L’aforament del Fòrum són unes 60.000 persones, que fan servir un passadís de cinc metres d’amplada tot just per sota dels habitatges de la rambla de Prim.” Expliquen que els que hi viuen fins i tot tenen dificultats per entrar a casa. La sortida més propera al recinte està ubicada a uns 500 metres i s’ha de recórrer i creuar la rambla de Prim i la Diagonal per accedir-hi. Asseguren, a més, que hi ha punts del trajecte com aquest que són perillosos. “Por el vallado provisional de la obra i la papelera nos deja el paso en un metro i 60 centímetros.” Proposen mesures per solucionar-ho. Una és que al davant de la sortida actual s’ubiqui un pas de vianants que porti els usuaris del metro a passar pel centre de la rambla i no pel lateral. “Bajo la acera y la calzada de hacer un paso subterráneo.” Una altra seria construir un passadís subterrani fins a una nova boca de metro a la plaça de Leonardo da Vinci, just davant del recinte. “Intentar escurçar i facilitar al màxim la sortida del públic que assisteix als actes a l’entorn del Fòrum.” La proposta preveu que hi hagi diverses sortides orientades als altres punts d’interès que hi ha en aquest espai com el centre de convencions, una superfície comercial o hotels. “Els veïns s’han reunit amb la Generalitat, l’Ajuntament i la Guàrdia Urbana i els han presentat aquestes mesures per facilitar l’accés al metro als entorns del Fòrum. Ara resten a l’espera d’una resposta. Us ho ha explicat des del barri del Besòs i el Maresme, Àlex Jassé.”

L’Associació Zona Fòrum es va crear fa dos anys per resoldre els inconvenients que ocasiona viure a prop d’un recinte com el Fòrum, on se celebren festes i concerts de gran format. Ara, volen acabar amb les aglomeracions que es produeixen als accessos del metro amb diverses mesures.

En una primera instància, proposen situar la sortida del metro actual, ubicada al lateral de la rambla de Prim, just davant d’un pas de vianants per orientar als usuaris cap al centre del passeig i evitar així que passin a tocar dels habitatges. També suggereixen que es pinti un segon pas de vianants al final de la rambla perquè puguin creuar la Diagonal fins a la plaça de Leonardo da Vinci, que dóna accés al Fòrum.

L’altra mesura que presenten és construir un corredor d’uns 110 metres per sota de la vorera i de la calçada del cantó Llobregat de la rambla de Prim que condueixi als que surten del metro pel subsòl fins a la plaça. Un cop allà, disposar diverses boques orientades al recinte però també al centre de convencions, la superfície comercial i els hotels que hi ha.

Després de reunir-se amb la Generalitat, l’Ajuntament i la Guàrdia Urbana, els han presentat aquest conjunt d’actuacions per millorar la mobilitat dels vianants a la zona. Esperen que els donin una resposta el més aviat possible.