La majoria de queixes dels ciclistes fan al·lusió a com la resta de vehicles envaeixen sistemàticament els carrils bici de la ciutat. Fins i tot hi ha un perfil a Twitter dedicat a publicar fotos i vídeos que ho corroboren com aquest d'un turisme que utilitza el carril bici per girar a la dreta. La majoria d'infractors són motos ocupant l'espai per a les bicicletes encara que hi hagi separadors. També es denuncien males pràctiques de vehicles que directament hi aparquen, transportistes aturats o els mateixos vianants passant-hi. L'etiqueta "carril invaders" recull tota mena de proves. El carril bici de Diputació és un dels més denunciats. "Constantemente aparcan en medio y tienes que arriesgar tu vida pràcticamente saliendo al carril de los coches." "Ara mateix estava l'Ajuntament amb els cotxes dels escombriares envaint el carril com d'altres vegades ho fan transportistes i taxistes." "Yo lo que creo es que tiene que haber tolerancia en todos los medios en los que nos movemos." Segons la Guàrdia Urbana, denunciar i multar les conductes incíviques tant dels conductors com dels ciclistes és una tasca complicada per la dificultat d'identificar els infractors. Per això des del cos policial demanen la participació ciutadana no només per gravar vídeos i fer fotos sinó per trucar i avisar "in situ" de les infraccions.

Les imatges del ciclista temerari a la ronda del Litoral que circulava al darrere d’un autobús han causat diverses reaccions entre el col·lectiu de la bicicleta. BTV va tenir accés al vídeo de la infracció i ara alguns ciclistes ens han fet arribar imatges d’actes incívics que demostren que la resta de vehicles no sempre respecten l’espai dels qui pedalen.

La majoria de queixes dels ciclistes fan al·lusió a com la resta de vehicles envaeixen sistemàticament els carrils bici de la ciutat. Fins i tot hi ha un perfil a Twitter anomenat Carril Bici Invader dedicat a publicar fotos i vídeos que ho corroboren. Una gran part dels infractors són motos ocupant l’espai per a les bicicletes encara que hi hagi separadors. També es denuncien males pràctiques de vehicles que directament hi aparquen, turismes que utilitzen el carril bici per fer girs, transportistes aturats o els mateixos vianants passant-hi. L’etiqueta carril invaders, que una botiga de bicicletes va utilitzar per fer un concurs de fotos a Instagram, recull tota mena de proves.

Segons la Guàrdia Urbana, denunciar i multar les conductes incíviques tant dels conductors com dels ciclistes és una tasca complicada per la dificultat d’identificar els infractors. Per això des del cos policial demanen la participació ciutadana, no només per gravar vídeos i fer fotos, sinó per trucar i avisar “in situ” de les infraccions.