Les pilones per restringir la mobilitat al voltant del Parc Güell, al barri de la Salut, ja han entrat en funcionament. Des del dia 7 de febrer està regulada aquesta zona compresa entre els carrers d’Olot, Larrard, Marianao i la rambla de Mercedes.

Fins al dia 28 es repartiran les targetes a veïns, comerciants i equipaments de la zona que compleixin els requisits per accedir a la zona regulada.

Sense trànsit al voltant del Parc Güell

La pacificació dels entorns de l’accés principal del Parc Güell pel carrer d’Olot ja és una realitat. Amb la reducció de turistes per la pandèmia i la nova mobilitat, la zona s’ha convertit en un oasi. Les pilones, ubicades al carrer de Larrard i de Marianao, són responsables de barrar l’accés dels vehicles no autoritzats. Aquesta era una llarga demanda dels veïns que denunciaven la massificació de taxis i vehicles VTC.

Parc Güell
La nova pilona situada al carrer de Marianao

En els últims anys s’han buscat diferents ubicacions per a la parada de taxis i s’han canviat el sentit de circulació en alguns carrers per buscar opcions que descongestionessin la zona. Ara, esperen que quan els turistes tornin, les pilones mantinguin la zona lliure de trànsit.

Fa com tres o quatre anys que estem mirant d’arreglar aquesta situació que era insuportable, no es podia viure, ara tot ha canviat per la pandèmia, però tornarà
Rosa Anguas, AV Park Güell – la Salut – Sanllehy  

Incidències amb les targetes d’accés

Els veïns, tot i estar satisfets, expliquen que s’han trobat amb problemes amb les targetes d’accés i poc temps per solucionar-los. El lliurament va començar el dia 1 de febrer i el 7 ja estaven en marxa les pilones. Els afectats asseguren que hi ha hagut poc marge per solucionar errors burocràtics o casos concrets que no s’havien tingut en compte. A més, des de l’entitat veïnal creuen que tots els residents haurien de tenir dret a la targeta, disposin o no de vehicle. Consideren que el Pla de Mobilitat de Gràcia ja té 15 anys i la mobilitat a la ciutat ha canviat.

Reclamen targetes per a tots els residents

La Rosa Anguas, de l’AV Park Güell – la Salut – Sanllehy, explica que aquesta ja va ser una demanda veïnal en les reunions prèvies: “Com a associació i com a veïns vam dir que tots els empadronats aquí, al barri, o sigui a la zona perimetrada, hauríem de tenir accés al vostre habitatge, però després ens hem trobat amb unes normatives bastant diferents i bastant més restrictives. La meva filla, per exemple, com no té vehicle al seu nom, ella està sense targeta i no pot accedir a casa”.

El districte no preveu modificar la normativa

El districte de Gràcia ha rebut i avaluat les peticions del veïnat. Asseguren que no es modificarà la normativa que autoritza el pas només als veïns que disposen d’un vehicle, amb mobilitat reduïda o majors de 65 anys, així com els residents que tenen una plaça d’aparcament llogada dins de l’àmbit de la restricció, entre altres paràmetres que inclouen les escoles i els equipaments de l’àmbit restringit.

Tot i que les pilones s’han fet esperar, ara els veïns ja poden gaudir d’un espai pacificat. Mentres esperen que es facilitin targetes per a tothom, poden passejar tranquil·lament per uns carrers sense trànsit.