operacio tornada tots sants

Gairebé 196.000 vehicles han tornat a l’àrea metropolitana de Barcelona, des de les 12 fins a les 20 h, en l’operació tornada del Sant Joan 2022. Això suposa el 75,3 % de la previsió del Servei Català de Trànsit (SCT), que calcula que tornin 260.000 vehicles fins a la mitjanit. L’AP-7 ha arribat a acumular 35 quilòmetres de retencions.

Des de les 11 h hi ha hagut retencions a diversos punts i a les 13 h s’ha registrat una important intensitat d’entrada de vehicles. Les retencions del matí han arribat a ser de fins a 70 km en el conjunt de la xarxa viària catalana i a la tarda s’han registrat 82 km de retencions a les 17.15 h.

Retencions a l’AP-7 per dos accidents, un dels quals mortal

Diumenge a la tarda un accident mortal a l’AP-7 a Sant Celoni, en direcció a Barcelona, ha obligat a tallar momentàniament la via en dues ocasions. A més, mentre han durat els treballs s’han inutilitzat dos carrils. Això ha provocat retencions de 8 km.

Cap a les cinc de la tarda, un altre accident a l’AP-7 ha provocat fins a 5 km de cua a Gelida, en sentit Barcelona. Altres vies que han acumulat retencions han estat la C-35, amb cues de 7 km a Sant Celoni en direcció a Granollers, o la C-32, amb 7 km de cua a Alella en sentit Barcelona.

Dispositiu especial de trànsit durant el cap de setmana llarg

Aquest any el Departament d’Interior ha desplegat el dispositiu de seguretat i trànsit més gran de la història de la revetlla. Pel que fa al trànsit, ja s’havia previst molta mobilitat al llarg dels quatre dies. De fet, a la xarxa viària, s’han desplegat més de 1.000 controls d’alcoholèmia, drogues, velocitat i als transports, alguns dels quals amb restriccions. A la zona de l’AP-7, a més, s’han fet controls amb mitjans aeris.

A més, durant tot aquest diumenge, 26 de juny, els camions han tingut prohibida la circulació a l’AP-7. A més, per a aquesta operació tornada s’han marcat 100 quilòmetres de carrils addicionals, en previsió de la tornada dels vehicles a l’àrea metropolitana.