El Departament d’Interior desplegarà pel Sant Joan 2022 el dispositiu de seguretat i trànsit més gran de la història de la revetlla, segons ha anunciat el conseller Joan Ignasi Elena. D’aquesta manera, es vol garantir una revetlla segura, tot i que el risc d’incendi continua sent elevat a Catalunya. El dispositiu tindrà dues grans branques: d’una banda, la prevenció de possibles focs, i, de l’altra, el trànsit, ja que es preveu molta mobilitat al llarg de quatre dies.

Reforç de mossos, bombers, agents rurals i operadors del 112

Interior ha previst un 28 % més de Mossos d’Esquadra que l’any passat, en total 2.393 agents. S’encarregaran de vigilar les carreteres i també les zones d’oci. A la xarxa viària, desplegaran més de 1.000 controls d’alcoholèmia, drogues, velocitat i als transports, alguns dels quals amb restriccions aquests dies. A la zona de l’AP-7, a més, es faran controls amb mitjans aeris.

Més enllà dels Mossos, també es doblarà el personal del 112 en comparació amb l’any passat, perquè és una nit amb moltes trucades al servei. Per la revetlla del 2021 va rebre 5.000 trucades, 800 de les quals van estar concentrades de 12 de la mitjanit a una de la matinada. A més, hi haurà 160 bombers de reforç més que el 2021 i 300 agents rurals treballaran tota la nit per controlar tant les fogueres com el material pirotècnic.

Crida a la prudència

Des d’Interior fan una crida a la prudència, tant al volant com a l’hora d’utilitzar materials pirotècnics. En el cas de les fogueres, correfocs i castells de focs, a més, recorden que han d’estar autoritzades per la Generalitat o bé pels ajuntaments.

Pel que fa a les restriccions de foc i petards, la millora de les condicions meteorològiques ha permès mantenir-les igual que l’any passat. Només n’hi ha una de nova: es prohibeixen els fanalets voladors a tot Catalunya. Les fogueres, els correfocs i els castells de foc es mantenen vetats a menys de 500 metres de zones forestals.