Era una antiga reivindicació dels ciclistes. Fins ara, per recórrer el passeig de Pujades s’havia d’anar pel carril bici bidireccional que resseguia el lateral del Parc de la Ciutadella per la vorera. A banda de les rajoles del terra, els accessos al recinte eren punts perillosos per la poca visibilitat, tant per als que anaven a peu com per als que pedalaven. El nou carril bici per calçada ja s’ha obert i, per tant, queda anul·lat l’anterior.

La nova via ciclable discorre per la calçada, a la banda muntanya, i serveix com a separador dels dos sentits de circulació dels vehicles. És bidireccional, amb separadors de colors per protegir els ciclistes. Connecta el carrer de Pujades i la Meridiana amb el carrer del Comerç, tot i que l’últim tram, comprès entre el passeig de Lluís Companys i el de Picasso, encara no està enllestit.

La finalització de bona part de la infraestructura permet la circulació en bona part del passeig de Pujades. Per tant, ha quedat anul·lat l’antic carril bici per vorera a la banda muntanya que resseguia el perfil del Parc de la Ciutadella.

 

Les obres impliquen també canvis en la circulació dels vehicles de motor. La major part del trànsit rodat circula en sentit Besòs en tres carrils per als vehicles privats i un quart per al transport públic. En sentit Llobregat, només queda un carril, que han de compartir tant els autobusos i els taxis com els cotxes particulars.

Les novetats arriben fins la Meridiana. Tot i que el carril bici en sentit Ciutadella era en calçada, al costat de la mitjana per on circula el tramvia, la connexió amb el carrer de la Marina en sentit nord s’havia de fer en un carril bici per vorera. Això canvia i s’està enllestint un carril bici també en calçada. Encara falten, però, alguns elements de seguretat com la regulació semafòrica dels ciclistes i, per tant, encara no està obert als ciclistes.