Tenen una setmana per fer-ho després de valorar la proposta a les diferents seccions sindicals. L’empresa, en canvi, ja ha dit que accepten una proposta que veuen com una “oportunitat d’acord”. En aquest sentit, la presidenta de TMB, Mercedes Vidal, ha assegurat que no els fa por que hi hagi un àrbitre que dirimeixi i ha fet una petició als treballadors: “Demanem al comitè d’empresa que amb la mateixa responsabilitat també l’accepti”, ha dit Vidal. De la mateixa manera ha fet la promesa que no permetrà que hi hagi retallades.

Les negociacions del nou conveni col·lectiu del metro van començar a finals del 2016. La proposta d’arbitratge s’utilitza en casos en què ja s’han esgotat la resta de vies de negociació. Tot i que es fa servir sovint en el sector privat, és excepcional en el sector públic. La proposta del Departament de Treball arriba després de nou jornades de vaga parcial els dilluns al metro de Barcelona.

Els treballadors tenen una setmana per prendre una decisió. Josep Ginesta, secretari general del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, ha afirmat a “La tarda de Barcelona”, de betevé 91.0 fm, que “trobaran mecanismes per tirar endavant la proposta d’arbitratge” i que no creu que el comitè d’empresa la rebutgi.

Escolteu-ho aquí: