Ha estat la gran novetat pel que fa a la mobilitat. L'heliport del circuit, de promoció privada, s'ha estrenat aquest cap de setmana com a infraestructura d'us públic. Durant tota la jornada s'hi han fet una quarantena d'operacions. JOSEP BIGAS, director tècnic de l'Heliport del Circuit de Barcelona-Catalunya "Aquesta estrena és molt satisfactòria, estem molt cansats perquè hem tingut pressió important perquè tot surti bé." JAVIER MENÉNDEZ "Fantástico nos hemos evitado los problemas que hay en acontecimientos como este." MERCEDES HERNANDO "Mi primer circuito de Fórmula 1, la primera vez que estoy en Montmeló y mi primera vez en helicoptero... muchas emociones hoy." Gaudir de l'experiència, però, té un cost. De mitjana uns 900 euros. L'alternativa més econòmica és el tren. Per això ha estat un dia de molta activitat a l'estació de Sants. Renfe ha reforçat el servei amb 46.000 places addicionals amb parada a Montmeló per aquest cap de setmana. FREDERIC "Penso que és més còmode, més fàcil arribar-hi en tren que no pas en cotxe." "Aunque va más gente y vas más apretado, se va mucho más cómodo, se tarda menos." El gruix més important dels més de 90 mil aficionats s'hi desplacen en cotxe. I això ha fet que es repeteixin la imatge de les retencions, tant al matí com a la tarda. GABRIEL FERNÁNDEZ "Aparquem aquí al polígon i és la manera ràpida i fàcil de marxar." El Servei Català de Trànsit ha muntat un dispositiu especial i els Mossos han desplegat 480 efectius.

Renfe ha ofert 46.000 places addicionals als trens de Rodalies amb parada a Montmeló i durant el cap de setmana s’ha programat la circulació de 42 trens especials, 21 cada dia. La companyia calcula que uns 28.000 aficionats han optat per aquest mitjà de transport per anar i tornar al circuit. Per això les andanes de l’estació de Sants s’han omplert d’amants del motor, alguns vestits amb la roba i els complements de la seva escuderia preferida.

Els passatgers que trien aquest transport diuen que encara que pateixen les aglomeracions, s’estalvien els problemes a les carreteres, les cues, i fins i tot, pagar el pàrquing. Un altre argument dels aficionats que hi arriben en tren és el temps, perquè, diuen que el viatge en tren és més ràpid i còmode.

Pel que fa als autobusos, l’empresa Sagalés ha reforçat els servei amb vehicles que han sortit de l’Estació del Nord durant tot el matí i que han transportat més de 4.500 persones.

A les carreteres, les vies amb més volum de trànsit han estat l’AP-7, la C-35, la C-17, la BP-5002, la BV-5003 i la C-352. Els Mossos d’Esquadra han posat en marxa un dispositiu especial i s’han habiltat carrils addicionals tant d’entrada al recinte com de sortida. A més, s’han millorat la senyalització de les rutes d’accés i de sortida i s’han inclòs recomanacions per accedir a les instal·lacions en funció de la intensitat de les congestions.

La densitat a les carreteres ha estat constant durant tot el matí, però les retencions han estat menors que altres edicions del gran premi perquè l’arribada dels aficionats en cotxe ha estat força esglaonada. A la tarda la situació s’ha complicat una mica més sobretot a la sortida del circuit. Alguns dels aficionats que ja tenen experiència opten per aparcar en zones més allunyades per estalviar-se les retencions per sortir dels pàrquings habilitats al recinte del circuit.

Trànsit calcula que durant el dia d’avui es desplaçaran per carretera 17.000 vehicles, entre els quals, més de 150 autocars i unes 1.000 motocicletes.

L’Aeroport de Barcelona- el Prat ha fet 74 operacions, 35 arribades i 39 sortides, amb motiu del Gran Premi. Els vols privats han arribat majoritàriament d’Àustria, Alemanya, França i el Regne Unit. Alguns aficionats han arribat al circuit de la manera més ràpida possible i han optat per l’helicòpter. Aquest diumenge, s’ha habilitat un pont aeri d’helicòpters per traslladar els visitants des de l’aeroport fins a Montmeló i s’han previst unes 40 operacions.

El preu del vol, d’anar i tornar, és d’uns 900 euros i la majoria d’aquests viatgers són directius de grans empreses, per exemple del sector editorial o de l’automòbil. Entre les personalitats que agafen aquest diumenge un helicòpter per arribar a Montmeló es troba el rei Felip VI.

En total, durant els tres dies de celebració del Gran Premi s’han mobilitzat uns 194.000 aficionats.