(Agències) Els accidents de moto no paren de créixer i el Ministeri de l’Interior mou fitxa per rebaixar la mortalitat amb noves mesures. D’entrada, a partir d’ara els motoristes amb carnet de conduir B amb tres anys d’antiguitat hauran de fer un curs obligatori si volen conduir motos de fins a 125 cc. En carretera, hauran de dur casc integral o modular i guants homologats. Són les noves mesures que el Ministeri de l’Interior activa per reduir la sinistralitat i que ha detallat el ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska.  

Cursos concrets de conducció segura i eficient

Interior vol millorar la formació dels motoristes. I per això, la Direcció General de Trànsit actualitzarà el contingut dels cursos. Els motoristes que hagin perdut punts tindran un perfil específic i hauran de fer cursos de conducció segura i eficient. Al conjunt de l’estat 299 motoristes van morir l’any passat, 45 més que el 2022.

Vuit motoristes morts a Barcelona

A Barcelona el 2023 va haver-hi 20 víctimes mortals en accidents de trànsit, tres menys que l’any anterior. La majoria van ser vianants, un total de 9, i els motoristes van situar-se com el segon col·lectiu amb més mortalitat, amb vuit morts. A la ciutat, la mortalitat s’ha reduït a la meitat entre els motoristes, que han passat de 16 víctimes el 2022 a 8 el 2023. Es trenca així la tendència a l’alça que va començar el 2020.