sirera contra girs obligatoris diagonal gran via

El president del Grup Municipal del Partit Popular, Daniel Sirera, reclama que s’elimini l’obligatorietat de girar a la dreta des dels laterals de la Gran Via de les Corts Catalanes i la Diagonal. Critica que aquesta mesura “està provocant més contaminació i col·lapses” als carrers perpendiculars a les dues artèries, allà on els vehicles es desvien.

La raó, assegura, és que ha augmentat el trànsit de vehicles en aquests carrers i acusa l’alcalde, Jaume Collboni, de mantenir una de les “polítiques urbanístiques fracassades de Colau per a perjudici de tothom”. A més, apunta que amb els girs obligatoris els carrils perden la “idea principal del pla Cerdà que permetia creuar Barcelona i girar quan fos necessari” i fa que que no hi hagi una circulació fluida ni a la Diagonal ni a la Gran Via.

Els laterals de la Diagonal i la Gran Via, sense trànsit de pas
Els vehicles no podran circular-hi en línia recta i hauran de girar a la dreta en determinats carrers; a l’estiu es baixarà el carril bici a la calçada

El PP ja va intentar tombar la mesura el 2021

No és el primer cop que el Partit Popular posa sobre la taula aquesta petició. En el darrer mandat ja va portar una proposta en aquest sentit a la Comissió d’Urbanisme, que no va prosperar. Va ser el febrer del 2021, poc després que s’activés la mesura. Tot i això, va obtenir el suport de Junts, Cs, el PP i el partit de Manuel Valls, a més de l’abstenció d’ERC. El govern va votar-hi en contra.