Fins l’1 de juliol, es van registrar 33 víctimes mortals a la xarxa viària de la província de Barcelona, set més que en el primer semestre de 2013. En canvi, s’ha reduït en un 17,65% el nombre de ferits greus en accidents de trànsit, amb 168 víctimes.

En el conjunt de Catalunya, el primer balanç de l’any marca unes tendències similars. La mortalitat repunta lleugerament amb 70 persones que van morir a la carretera, dues més que durant els primers mesos de 2013. A l’altra cara de la moneda, la xifra de ferits greus es redueix per tercer any consecutiu (361 víctimes). Les sortides de via representen el 42% dels sinistres.

El conseller d’Interior, Ramon Espadaler, ha avançat que la campanya de prevenció del Servei Català de Trànsit se centrarà en el col·lectiu dels motoristes. El 27,27% de les víctimes mortals per accident de trànsit a la província de Barcelona eren conductors de motocicletes. També ha estat el tipus d’usuaris de la via pública que ha registrat més ferits greus, 76. Per això, l’objectiu de la conselleria serà conscienciar de l’elevada vulnerabilitat d’aquest grup.