JOSÉ LUIS MELER, director de la xarxa de navegació aèria d'Aena "Esa fuerza de trabajo la estamos utilizando para poder mejorar la calidad de nuestro servicio, para poder atender debidamente al aeropuerto de Barcelona, que está en un momento expansivo importante, y para tener remanente para los próximos años en que la privisión de crecimiento es importante".

Aena ha anunciat que el Centre de Control de Barcelona tindrà a finals d’any 302 controladors aeris, 41 més que els que hi havia fins ara. Això donarà resposta a la demanda creixent de l’Aeroport de Barcelona-el Prat, i també servirà per reduir els temps d’espera dels passatgers.

Les incorporacions són el resultat d’absorbir els controladors que han quedat lliures arran de la privatització de diverses torres de control, com per exemple la de l’aeroport de València.

A tot Espanya es preveu que a l’estiu el trànsit aeri creixi en un 3,6% seguint una tendència que va començar l’octubre de 2013. Els vols domèstics, entre destins espanyols, van créixer al febrer per primera vegada des de l’inici de la crisi, a principis de 2008.