La tinenta d’alcalde d’Urbanisme, Janet Sanz, ha assegurat que l’Ajuntament de Barcelona es compromet a aportar fins a 12 M € per poder rebaixar la T-Usual a la meitat, tal com ha anunciat aquest dimecres al matí l’alcaldessa, Ada Colau. En conèixer l’anunci, la Generalitat ha avisat que aplicar una rebaixa del 50 % a la T-Usual suposaria deixar d’ingressar uns 50 M € per la venda dels bitllets.

Això ha provocat les reticències inicials del vicepresident del govern català i conseller de Territori, Jordi Puigneró, que ha etzibat a Colau que “si ella ho proposa, hauria de portar el xec al darrere” per assumir la davallada d’ingressos. Davant d’això, Janet Sanz ha respost que “tothom ha de fer un esforç des de les seves competències” per poder compensar la rebaixa i ha explicat que a l’Ajuntament li correspondrien uns 12 M €.

En funció del percentatge de participació dins de l’Autoritat del Transport Metropolità, a l’AMB li correspondrien uns 12 M € més, mentre que la Generalitat hauria d’aportar al voltant de 25 M €.

La Generalitat s’avé a parlar-ne

Janet Sanz ha fet un segon anunci destacat, més enllà de la compensació a la davallada d’ingressos. Sanz ha explicat que ha arribat a un acord amb el secretari de la conselleria de Territori per debatre la rebaixa de la T-Usual a la meitat al proper Consell d’Administració de l’ATM, previst per al proper divendres, 1 d’abril.

Durem aquest tema per començar a treballar i a plantejar de quina manera podem fer aquest esforç per alleugerir la vida dels veïns
Janet Sanz, tinenta d’alcalde d’Urbanisme

Sanz també ha celebrat que en la seva primera valoració, el conseller Jordi Puigneró “no s’ha mostrat contrari”. “Vull ser molt positiva”, ha reblat Sanz, qui ha demanat “responsabilitat” a totes les parts implicades per poder aconseguir la rebaixa del 50 % a la T-Usual. Tal com ha fet Colau, Sanz també ha demanat a l’Estat “que se sumi al compromís” per millorar el finançament del transport públic.