L’oferiment de Mas és el mateix que va posar sobre la taula en la reunió d’ahir entre Junts pel Sí i la CUP. El president en funcions ha assegurat que l’oferta evidencia la voluntat per negociar, ha avisat que l’acord no pot trigar gaire i ha demanat que no s’imiti a Catalunya l’actitud del Govern espanyol.

Antonio Baños, líder de la CUP, ha anunciat que el seu grup parlamentari votaria en contra de la investidura de Mas amb “un ‘no’ que no tanca la porta”. D’altra banda, la cap de l’oposició i líder de Ciutadans, Inés Arrimadas, ha demanat al president en funcions que no cedeixi a la CUP.

Ciutadans, el PSC i el Partit Popular han reclamat a Mas que tingui respecte per aquells catalans que són contraris a la independència. La cap de l’oposició, Inés Arrimadas, ha demanat al president en funcions que sigui sensat i “torni al camí de la democràcia i del seny”, i ha acusat Junts pel Sí de ser “tremendament irresponsables” amb l’aprovació de la moció independentista. En una línia similar ha parlat Xavier García Albiol, el líder del PP, que ha insistit, per activa i per passiva, en la necessitat que el president manifesti públicament que acatarà la resolució dictada pel Tribunal Constitucional.

Des del PSC, Miquel Iceta ha demanat a Mas que no trenqui la legalitat i sigui prudent per no desplegar cap actuació relacionada amb la desconnexió d’Espanya després de la resolució del Tribunal Constitucional. El socialista ha repetit que no “obtindrà la nostra confiança perquè els últims cinc anys han estat perduts” i li ha demanat que “no allargui aquesta subhasta”.

El líder de Catalunya Sí que es Pot, Lluís Rabell, ha afirmat que el seu grup està “en una altra campanya, la del dret a decidir”, i ha assenyalat que “no hi haurà avenç democràtic sense la construcció d’una àmplia majoria social”.