En concret, la directora del Servei Català de Trànsit ha explicat que un 23 % del total dels sinistres amb accidentats ja ho són per aquesta causa. Per aquest motiu, Trànsit s’ha posat en marxa la campanya “Imagina una conducció segura”, que per primera vegada està protagonitzada per infants que reflexionen i donen consells sobre seguretat viària. L’objectiu, segons ha explicat Doménech, és que els grans prenguin consciència dels seus comportaments i actituds de risc en la conducció a través de les reflexions dels més menuts. Eugenia Doménech també ha recordat que des de Trànsit s’han portat a terme iniciatives com l’aplicació per a mòbils Conduint que permet als conductors evitar distreure’s amb aquests elements de telefonia mentre condueixen.

Ha explicat que l’objectiu és “aconseguir que no hi hagi víctimes de trànsit” encara que ha reconegut que enguany les xifres seran pitjors que el 2014. Considera que una de les causes de la sinistralitat és l’augment de la mobilitat i per aquest motiu creu que és prioritari desenvolupar més el transport públic i reduir l’ús del vehicle privat. “Hem d’apostar per incentivar una mobilitat més segura, sostenible i segura”, ha dit.

Doménech ha explicat que hi ha moltes causes que expliquen l’augment dels accidents amb víctimes  i ha assegurat que cal una solució immediata per a la carretera N-340 ja que “té un gran problema d’accidentalitat i de congestió”.