metro linia 3

La Línia 3 del metro torna a estar completament operativa després que hagin finalitzat els treballs a Drassanes per retirar completament l’amiant que afectava les columnes centrals, situades entre vies.

Les obres han fet que durant els primers 17 dies d’agost, l’estació quedés fora de servei però ara ja ha tornat a la normalitat. Mentre han durat les feines, la línia ha estat en funcionament entre Trinitat Nova i Liceu, d’una banda, i entre Paral·lel i Zona Universitària, de l’altra.

En una fase prèvia, de l’11 al 31 de juliol, les tasques d’eliminació d’amiant a l’L3 es van portar a terme a l’estació Liceu, tot i que en aquest cas no va ser necessari tancar-la.

TMB té un pla per eliminar l’amiant a tota la xarxa

Les columnes que s’han renovat a Drassanes dataven del 1968, any en què es va inaugurar l’estació. Els treballs formen part del pla de desamiantatge de TMB, que busca eliminar totalment l’amiant de les instal·lacions i vehicles de la xarxa. Aquest pla ha inclòs altres fites recents, com l’eliminació d’aquest material a l’estació de Maragall la primavera passada.

Ara, amb la normalització del servei a l’L3, només queda pendent la finalització de les obres de l’L5 per renovar, de forma integral, tres quilòmetres de via, buscant una major eficiència del servei i eliminar les vibracions que es produeixen en alguns trams. Segons TMB, les obres avancen al ritme esperat i està previst que les estacions afectades recuperin el servei el pròxim 1 de setembre.