aeroport Nova York JFK

Degut a les baixes temperatures i la nevada que ha caigut aquest matinada a el Prat, l’aeroport de Barcelona ha registrat retards de dues hores en la sortida d’avions. Els aterratges no s’han vist afectats, però sí les sortides de molts avions que necessitaven de l’aplicació de líquid anticongelant. El retards més importants que ha registrat l’aeroport barceloní a primera hora han estat el d’un avió amb destí Milà, que ha sortit dues hores tard, i un avió direcció Londres amb retard d’una hora i 40 minuts.

El Pla hivern disposa de dues màquines estenedores d’urea amb ganiveta de polietilè, dues estenedores de fundent líquid, una escombradora i un tractor agrícola. També té un vehicle mesurador de fricció que permet conèixer el nivell de fregament de les pistes. A més, també es disposa de 20 tones de fundent sòlid i 20.000 litres de fundent líquid, acetat de potassi.

Els mitjans propis de la instal·lació s’utilitzen per a la neteja de les pistes, carrers de rodament i plataforma. A més, l’empresa de manteniment del camp de vol i accessos disposa d’una altra màquina llevaneu, una retroexcavadora, un camió grua i un Bobcat, que també prestarà ajuda en cas de ser necessari.