incendi portbou colera alt emporda

L’incendi a Portbou, a l’Alt Empordà, que s’ha estès fins al municipi de Colera, ha obligat a tallar línies de Rodalies de Catalunya. Ara mateix, els trens de l’R11 i l’RG1 no circulen entre Figueres i Portbou a causa de la proximitat de les flames a les vies. Protecció Civil manté activada la prealerta del pla Ferrocat.

Els bombers se centren, a aquesta hora, en el flanc dret de l’incendi de Portbou per evitar que salti al municipi de Llançà. Els efectius del cos treballen amb eines manuals i camions d’aigua per tal de contenir els focus secundaris que salten empesos per la tramuntana. De fet, el fort vent dificulta les tasques d’extinció dels mitjans aeris que treballen a la zona.

Veïns sense llum i confinats

El foc ha deixat sense llum i aigua el municipi sencer de Portbou i bona part de la població s’ha quedat sense telefonia. L’alcalde, Gael Rodríguez, explica que estan intentant trobar una solució per poder arreglar la situació i demana a la població que segueixi les indicacions dels Bombers. Les flames han obligat a confinar diverses cases.