A les 10.30 h d’un dilluns a la Gran Via amb el carrer de la Llacuna encara se circulava amb congestió. Els conductors que accedien a Barcelona per la Gran Via en direcció cap a Glòries han topat amb més embussos a causa dels nous talls de trànsit que s’han aplicat des del cap de setmana.

Les obres del túnel soterrat avancen. Ara es començaran a construir les pantalles de formigó al costat Besòs i això comporta que els dos carrils laterals de la Gran Via, entre Sant Joan de Malta i Escultors Claperós, passin a ser exclusius per a serveis, veïns i autobusos. Amb tot plegat, el panorama per a la resta de conductors es tradueix en una reducció de carrils per entrar a la ciutat. Si abans en tenien cinc, ara només en circulen per tres. Aquest matí diversos usuaris han confirmat a BTV l’increment de problemes viaris i el temps d’espera dins els cotxes. “Normalment triguem cinc minuts i avui ja en van 40”, n’ha afirmat un d’ells. Per això, l’Ajuntament recomana evitar la zona, anar per itineraris alternatius amb vehicle privat, com l’avinguda Diagonal, o utilitzar el transport públic.

I a més, un vehicle avariat…

Als embussos avui agreujats per les restriccions de trànsit, cal sumar-hi una incidència. Cap a les 8.30 h un turisme avariat a la Gran Via, a l’altura de Bac de Roda, ha ocupat un carril en sentit entrada. El vehicle ha causat encara més problemes de mobilitat a la zona. En mitja hora, la Guàrdia Urbana ha resolt l’incident i la circulació s’ha restablert. De fet, mentre durin les afectacions, la Guàrdia Urbana es desplegarà en aquest punt de Glòries per minimitzar-ne les conseqüències. També hi ha informadors desplegats que reparteixen tríptics als conductors.

Aquestes restriccions al cantó muntanya de la Gran Via s’allargaran set mesos. Després s’actuarà al costat mar i els treballs tindran la mateixa durada, amb la qual cosa aquesta artèria de la ciutat es mantindrà afectada fins més enllà d’un any.

L’Ajuntament ha confirmat al migdia que hi ha hagut més cues i que les retencions s’han allargat més estona que altres dies durant el matí, en part per l’avaria esmentada i per tractar-se del primer dia laborable d’ençà que van entrar en marxa les restriccions. Des del consistori s’afirma que els conductors s’han d’habituar i també optar per vies alternatives.