Les aturades s’han convocat els dies 27, 28, 29 de febrer i 1 de març, coincidint amb el congrés de telefonia mòbil. La intenció dels treballadors és tirar endavant amb la vaga, tal com ha oficialitzat avui, però TMB vol cremar tots els cartutxos per evitar una vaga que podria aturar la ciutat. És per això que l’empresa ha emès un comunicat en què mostra la seva intenció d’esgotar “totes les vies de negociació”.

Segons TMB, s’ha reiterat als sindicats la necessitat que les dues parts mantinguin una actitud “responsable i dialogant” per trobar solucions consensuades. L’empresa afirma que cal “garantir la viabilitat del servei del transport, els llocs de treball de la plantilla i el futur de la companyia, davant les dificultats de finançament del sistema de transport públic de la regió metropolitana”.

Els sindicats, però, afirmen que finalment s’ha formalitzat la convocatòria de vaga perquè esperaven algun gest de les autoritats municipals que evités l’aturada, però aquest no ha arribat. Com que no hi ha hagut contactes, segons els treballadors, ja és difícil fer marxa enrere.