JOAQUIM FORN, primer tinent d'alcalde "Continuarem negociants fins a l'últim segon, fins al dia 26 a les 12 de la nit estarem negociant. Però no ho podem fer a qualsevol preu perquè ens estem jugant el futur de TMB." JOAQUIM MESTRE, ICV-EUiA "No entenem les declaracions de l'alcalde de Barcelona que avui surten reproduïdes en els mitjans de comunicació. Llegeixo: Trias demana un serveis mínims elevats a TMB. No és aquest el millor camí per intentar assolir un acord amb els sindicats."

En la Comissió de Presidència i Règim Interior, el govern municipal ha aprovat intensificar la mediació amb l’empresa i els treballadors per aconseguir desconvocar la vaga. Per això s’ha aprovat una proposta del PP, que ha comptat amb el suport de CiU, PSC i UxB, i l’abstenció d’ICV-EUiA. En la proposició s’insten el govern municipal i l’Àrea Metropolitana (AMB) a instensificar la mediació amb TMB i el sector del taxi per mirar d’aturar la vaga. La resolució deixa constància del perjudici per a la mobilitat, l’economia i la imatge internacional de Barcelona que podria suposar la vaga durant els dies del Mobile World Congress.

Joaquim Forn ha insistit que el govern no tira la tovallola: “Mirarem de negociar fins al darrer segon del dia 26, per garantir els llocs de treball i el futur de TMB; però considerem totes les possibilitats i no podem enganyar-nos: la vaga convocada pot acabar-se fent, i hem de garantir els serveis mínims.”

Pel que fa a l’oposició, Àngels Esteller (PP) ha demanat que s’intensifiquin les negociacions, per tal que no es produeixi una vaga amb grans perjudicis per a la ciutat. David Escudé (PSC) ha demanat al govern que “faci un gest” cap a TMB que permeti desconvocar la vaga.

Joaquim Mestre (ICV-EUiA) ha justificat la convocatòria de la vaga, ja que al darrere hi ha un “incomplimint unilateral del conveni per part de l’empresa”. El líder d’UxB, Jordi Portabella, ha demanat que es negociï per evitar que la vaga provoqui pèrdues milionàries i la destrucció de llocs de treball per la coincidència amb el MWC.