(ACN) El Consell d’Administració de l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) votarà aquest divendres una proposta per prohibir definitivament els patinets elèctrics al transport públic, segons fonts coneixedores. Aquesta és la iniciativa del grup d’experts que ha analitzat els riscos d’aquests vehicles de mobilitat personal, que estaven vetats temporalment des del febrer després que un patinet s’incendiés en un vagó de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC). La prohibició temporal expira aquest 31 d’octubre, després que es prorrogués un període inicial de sis mesos. Si l’ATM ratifica la proposta dels experts aquest divendres, la regulació definitiva prohibirà l’entrada dels patinets al transport públic.

La proposta que es votarà inclourà una clàusula que permetria deixar una porta oberta a l’entrada dels patinets al transport públic en cas que es trobessin solucions tècniques per garantir-ne la seguretat. Per ara, els experts no n’han trobat, malgrat mesos de treball. 

Incendi al metro de Madrid per un patinet

La votació arriba precisament després que un vagó de tren a Madrid s’incendiés dimarts per culpa d’un patinet elèctric. El vagó va quedar calcinat, tot i que no hi va haver ferits.