Foto: Guifré Jordan (ACN)

El servei d’alta velocitat entre Barcelona i Madrid torna a circular des de les 21 h, després d’estar interromput prop de sis hores.

L’avaria que ha obligat a tallar la circulació s’ha produït aquest dijous a les las 15.37 hores, per una incidència en el sistema de electrificació de la línia d’alta velocitat Madrid-Saragossa-Barcelona entre Brihuega i Las Inviernas, a Guadalajara, fet que ha obligat a interrompre la circulació. Segons la companyia, la causa ha estat el temporal que ha afectat la zona central de la península.

L’incident ha deixat alguns trens aturats a mig recorregut, amb centenars de passatgers tancats als combois i, en algun cas, amb usuaris que han hagut de transbordar a altres trens.

Servei per via única

Els tècnics d’Adif han treballat tota la tarda per solucionar l’avaria, que ha afectat les diferents operadores que donen servei a aquesta línia, i finalment s’ha aconseguit recuperar la circulació per una via al tram afectat.

La incidència pot haver afectat desenes de trens de les diferents companyies que operen aquesta línia, en els dos sentits del trajecte. Per reduir el nombre de viatgers afectats, Renfe ha fet sortir els trens en intervals de 15 minuts i en combois en doble composició (dos trens units), cosa que permet oferir el doble de places per circulació. De la seva banda, Iryo ha reprogramat trens previstos per a les sis de la tarda a dos quarts de dotze de la nit. A l’estació de Sants, cap a les deu de la nit s’han començat a anunciar cancel·lacions de diferents combois.

Afectacions a l’estació de Sants

L’estació de Sants ha estat una de les afectades i durant la tarda s’hi han començat a produir aglomeracions de viatgers que esperaven que es reprengués la circulació de trens per poder viatjar.

Possibilitat de canviar o anul·lar bitllets

Renfe ha informat els viatgers, tant a l’interior dels trens com a través dels diferents canals de comunicació i atenció al client habituals. Els passatgers que desitgin canviar els bitllets o anul·lar-los ho poden fer sense cap cost afegit.