accident tren montcada rodalies catalunya

El Departament de Territori de la Generalitat de Catalunya ha obert un expedient informatiu a Renfe després de l’accident de tren a Montcada i Reixac, que s’ha saldat amb un total de 155 ferits, per esclarir les causes del sinistre. El xoc entre dos combois ha estat l’última incidència greu a la línia R4 de Rodalies de Catalunya i el govern català assegura que, en l’última dècada, ja hi ha hagut sis accidents greus en aquesta línia. Per la seva banda, els Mossos d’Esquadra també estan investigant els fets.

En aquest sentit, demanen a Renfe que s’implementi “un sistema de geolocalització” de trens per millorar la seguretat ferroviària i el qual “encara no està incorporat a l’R4”.

Reunió bilateral aviat amb l’Estat

“Reclamem a l’Estat la implantació a l’R4 del sistema ERTMS nivell 2, que geolocalitza els trens i millora la seguretat”, indiquen fonts del departament. Territori reitera la seva voluntat de “gestionar un sistema ferroviari integral de Catalunya”.

De fet, aquest és un dels temes que la Generalitat de Catalunya posarà sobre la taula en la pròxima reunió bilateral amb l’Estat, a qui demana “celebrar amb celeritat” la trobada per avançar en aquesta qüestió.

Afectacions a Rodalies de Renfe en 9 de cada 10 dies

Les mateixes fonts de la conselleria assenyalen que, des de l’1 de setembre, quan va començar la gratuïtat del servei de Renfe, “s’han produït afectacions significatives en el servei de la xarxa de Rodalies nou de cada 10 dies“.