La primera trobada conjunta entre el Govern espanyol, la Generalitat i l’Ajuntament per abordar les cues en el control de passaports de l’aeroport del Prat ha estat profitosa. Ha servit per fixar uns estàndards de qualitat pel que fa als temps màxims d’espera un cop s’hagin reforçat les instal·lacions i el personal pertinent. Així, en els controls de passaports per a les sortides l’espera màxima hauria de ser d’entre 20 i 30 minuts, mentre que per a les arribades s’estableix entre els 30 i els 60 minuts.

En la reunió, el delegat del Govern, Enric Millo, s’ha compromès a reforçar el personal abans que comenci la temporada d’estiu amb 144 agents extra de la Policia Nacional i a incorporar 50 aparells verificadors dels passaports nous, que se sumaran als 70 existents, i es potenciaran els automàtics.

El segon tinent d’alcalde, Jaume Collboni, ha valorat positivament la trobada i s’ha mostrat satisfet perquè s’han tornat a “alinear les institucions per resoldre el problema”.  Per la seva banda, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, diu que “s’han pres decisions per reconduir la situació”, però també ha retret a l’executiu espanyol que no hagi actuat abans per evitar les cues de passatgers d’aquestes últimes setmanes.