Els responsables de les institucions catalanes que s’han reunit d’urgència aquesta tarda demanen fets i un compromís ferm de l’Estat per resoldre les cues als nous controls de documents de l’aeroport barceloní. Diuen que no en tenen prou amb les paraules i promeses que ha fet aquest dimecres el Govern espanyol per reforçar el servei amb més aparells verificadors i agents a les garites de control.

Pel conseller de Territori, Josep Rull, aquest compromís que demanen a l’Estat passa per formar part d’una comissió de seguiment que es reunirà cada setmana per avaluar el caos a l’aeroport i, sobretot, per evitar que la situació de col·lapse afecti la campanya d’estiu. Rull i el segon tinent d’alcalde, Jaume Collboni, han recalcat que ja van alertar el Govern espanyol que això podria passar i consideren que s’hauria pogut evitar.

El conseller d’Empresa, Jordi Baiget, i el president de la Cambra de Comerç, Miquel Valls, han destacat que aquesta situació afecta negativament les activitats econòmiques del país i la imatge de l’aeroport en l’àmbit internacional. L’alcalde del Prat, Lluís Tejedor, s’ha mostrat preocupat per la demanda que creixerà en les properes setmanes amb la temporada d’estiu i ha apostat per un pla d’acció amb un calendari marcat.

Les quatre institucions catalanes formaran part de la comissió de seguiment i han instat tant el govern de Mariano Rajoy i Aena a sumar-s’hi. Rull ha afirmat que no esperen una negativa com a resposta. La reunió d’aquesta tarda havia de comptar amb la presència d’Enric Millo, delegat del govern de l’Estat, i Sonia Corrochano, directora de l’Aeroport de Barcelona-el Prat. Però no s’hi han presentat. La Generalitat ho ha considerat una falta de respecte, no només cap a les institucions reunides, sinó “cap a tots els ciutadans”.

Collboni qualifica d”exòtica” la comparació de Rajoy amb el metro de Barcelona

El segon tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, ha qualificat de “com a mínim, exòtica” la comparació que el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha fet entre la situació d’aquests dies a l’aeroport de Barcelona-El Prat i les aglomeracions al metro de Barcelona, amb motiu de la vaga parcial dels treballadors. En una entrevista durant una connexió en directe al programa ‘La tarda de Barcelona’, de betevé 91.0 fm, Collboni ha assegurat que “no té res a veure” perquè “no hi ha hagut cap problema de seguretat”, en el cas de la vaga.

Escolteu-ho aquí: